Laatste nieuws

DNB maakt zich zorgen afnemend gebruik contant geld Volgens DNB is in 2018  60% van de betalingen reeds electronisch en nog maar 40% contant. De DNB is bezorgd dat een deel van de samenleving minder toegang krijgt tot het electronisch betalingsverkeer, zoals bijvoorbeeld ouderen en mensen met visuele beperkingen. En we daarnaast zijn meer kwetsbaar voor hackers en storingen in het betalingsverkeer. Zie artikel DNB (https://www.nu.nl/geldzaken/5539730/dnb-maakt-zich-zorgen-afnemend-gebruik-contant-geld.htm Verder ga je met contant geld veel bewuster om met je uitgaven. Niet voor niets dat mensen die moeite hebben met rondkomen en met een schuld zitten, geadviseerd worden om contant te betalen. Ook de jonge generatie verliest naar mijn inziens meer het gevoel van geldwaarde, als er zo gemakkelijk met (contact loos)pinpas, online betalingen zoals met PayPal en in app aankopen gedaan kan worden. Zeker als de diensten alleen maar online worden aangeboden.Oude manier van betalen blijft nog wel belangrijk in de komende tijd!
Bron: https://www.wittekruis.nl/nl-nl/over-ons/nieuws/eerste-versie-digitaal-ritformuier-gereed Witte Kruis bouwt in samenwerking met partner ambulancediensten een nieuw digitaal ritformulier en backoffice systeem. Dit nieuwe systeem maakt gebruik van de laatste technologie om communicatie met bijvoorbeeld ziekenhuizen, meldkamers en verzekeringsmaatschappijen te vergemakkelijken. De frontoffice, die gebruikt wordt door de ambulanceverpleegkundige, moet de hele medische workflow kunnen verwerken. Ook moet het systeem het schriftelijk werk van de verpleegkundige sneller en makkelijker maken. Daarnaast moeten facturatiemedewerkers efficiënter hun werk kunnen doen in het backoffice systeem en beleidsmedewerkers moeten alle informatie eruit kunnen halen die de markt aan ons vraagt. Verder moet het systeem toereikend zijn om sneller en completere medische overdrachten te kunnen doen. Deze maand is het 'minimum viable product' opgeleverd. Dit is de eerste versie van het systeem waarmee getest kan worden in de praktijk. Hierin zijn de meest basale functionaliteiten verwerkt om een ambulancerit zowel medisch als administratief te kunnen verwerken. Vanaf deze versie gaan we verder uitbouwen naar het pakket dat uiteindelijk gewenst is met alle functionaliteiten.
Na 2 jaar intensief samenwerken is het project EnigmaCare afgerond. Wat geleid heeft tot een fantastisch eindproduct die bijna in 200 ambulances in Nederland wordt gebruikt. Een unieke samenwerking tussen verschillende ambulance vervoerders (GGD Kennemerland, GGD Haaglanden, VR Noord Holland Noord, Schiphol Airport Medical Services, Ambulancedienst Amsterdam, Ambulance dienst Zoetermeer en Witte Kruis). Medewerkers uit het ambulance veld en kantoor hebben meegedacht hoe de oplossing eruit moest zien en daardoor is de implementatie van het nieuwe softwarepakket vrij soepel verlopen. We hebben de Agile / Scrum methodiek volledig omarmt. Elke twee weken een sprint demo, met retrospectief sessie met de ontwikkelaars, waardoor continue de software verbeterd kon worden op basis van de input van de key users en productowner.Ik kijk daarom met heel veel trots en voldoening terug op deze periode met een fantastische groep mensen. Er is iets fantastisch teamwork verricht met als uitkomst een innovatieve state of the art, ambulance ritformulier.Met enigmaCare worden alle gegevens van de patiënt door ambulance medewerker verwerkt en via de Digitale Vooraankondiging verstuurd naar ziekenhuis of huisarts zodat bij aankomst relevante informatie beschikbaar is. Ook de informatie vanuit medische apparatuur in de ambulance komt beschikbaar.Ook de informatie voor de verzekeraars is verbeterd waardoor de facturatie sneller afgerond kan worden. Maar er is ook rekening gehouden met de vele internationale patiënten die via Schiphol vervoerd worden. Een aspect die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling is de AVG/ GDPR wetgeving en NEN7510 certificering.
In 2016 zijn GGD Kennemerland, Airport Medical Service, GGD Haaglanden, Ambulance Zoetermeer, VR Noord Holland en Witte Kruis (actief in 5 regio's) gestart met het ontwikkelen van een eigen digitaal ritformulier voor haar eigen ambulances. De ontwikkeling van de software is uitbesteed aan Enigmatry uit Rotterdam. Elke vervoerder/regio heeft een aantal key users vrijgemaakt om mee te werken en te denken aan de requirements van het product. En vanuit Witte Kruis is een product owner en aantal project medewerkers toegevoegd. Gedurende het jaar is na verschillende sprints het product uitgebouwd tot een product die op de ambulance gebruikt kan worden. Inmiddels rijden bijna 200 ambulances in Nederland rond met EnigmaCare Krantenartikel Noordhollands dagblad
Het bedrijfsleven kan nog veel leren van de werkwijze van topcoaches (Louis van Gaal, Mark Lammers) uit de sportwereld. Topsporters hebben al veel aan coachende managers, maar ook in het bedrijfsleven hebben de werknemmers veel behoefte aan managers met coachende eigenschappen. Helaas scoren veel managers laag op deze eigen schappen. Coaching is het stimuleren van bestaande vaardigheden en het ‘aanmoedigen’ van de ontwikkeling van nieuwe kwaliteiten. Niet door eigen kennis over te dragen, maar door het leerproces van de gecoachte te stimuleren en te laten ontstaan. Volgens Marc Lammers heeft “coaching te maken met sportoverstijgende thema’s als durf, leiderschap, samenwerken en je kwetsbaar op stellen. Als je als coach beter wil worden moet je je af en toe kwetsbaar durven opstellen. Kritisch zijn naar jezelf is voor een goede coach een onmisbare kwaliteit. Vraag je medewerkers om kritiek en bedank ze daarvoor. In Nederland zeggen we vaak alleen iets over de dingen die fout gaan. Dit is negatieve coaching. Geef vaker een compliment. De drempel wordt dan automatisch lager om kritiek te geven. Je kunt er altijd iets mee als je jezelf als coach wilt verbeteren.” (citaat managersonline). Gebruik als coach leidinggevende de energie van je medewerkers om gezamenlijke de doelstellingen van je organisatie te bereiken. Laat de passies en talenten van je medewerkers spreken. Managersonline.nl - Bedrijfsleven snakt naar coachende manager: http://bit.ly/8YL6Th
×
Kan ik je ergens mee helpen?